Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisi Merkezi


Tüp bebek tedavisi olmak nasıl bir şey?

Tüp bebek tedavisi döngüsü sırasında kullanılan ortak laboratuvar tekniklerinin daha iyi anlaşılmasını da sağlayabilirsiniz:

Yumurta Alma: Bir doktorun yumurtalık foliküllerinden yumurta aldığı hafif anestezi kullanan küçük bir cerrahi işlem.
Donör Tohumlama: Bir jinekolog, spermi doğrudan vajina içine servikste veya uterusun içine (İntrauterin Tohumlama veya İUI olarak adlandırılır) yerleştirir. Donör tohumlama daha önce Yapay Tohumlama olarak adlandırıldı.
Embriyo Gelişimi: Sperm yumurtayı başarılı bir şekilde döllerse, bir embriyo oluşur ve büyümeye başlar. Embriyo 2 ila 3 günlük olduğunda ‘bölünme aşamasında’; 5 ila 6 günlükken buna ‘blastosist’ denir.
Hücre İçi Sitoplazmik Sperm Enjeksiyonu (ICSI): Döllenmeyi tetiklemek için yumurtaya tek bir sperm enjekte edilir. Bu embriyoloji laboratuarında özel ekipmanla yapılır.
Yardımlı Tarama: Rahim zarına (endometriyum) yerleştirilmesi olasılığını artırmak için embriyo üzerinde bir lazer veya kimyasal çözelti kullanılır.
Embriyo Transferi: Döllenmiş yumurtalar (embriyolar), rahim ağzından kadının rahmine geri yerleştirilir.
Uygulama: Embriyo (lar) uterus içine yerleştirildikten sonra, embriyonun kendisini uterusun iç tabakası olan endometriyuma bağlamak için karmaşık bir işlemden geçmesi gerekir.
Embriyo Kriyoprezervasyon: Bir embriyo çok soğuk sıcaklıklarda donar. Korunmuş embriyolar ileride kullanmak için kullanılabilir.

Tüp Bebek Tedavisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *